Iyengar yoga lessen

Yoga les – Niveau 1

Als je helemaal geen yoga-ervaring hebt of nog nooit Iyengar yoga hebt beoefend, dan raden we je aan om de beginnerslessen te volgen. De lessen zijn voor iedereen toegankelijk, er is veel afwisseling terwijl er toch veel wordt herhaald zodat je de techniek gaat beheersen. Er worden veel staande houdingen gedaan voor het opbouwen van uithoudingsvermogen en voor begrip van de moeilijkere asana’s.

Yoga les – Niveau 2

Als je ongeveer anderhalf jaar ervaring hebt met Iyengar yoga kan je de gevorderde lessen proberen. In deze lessen worden de basishoudingen langer aangehouden en doen we ook moeilijkere asanas zoals achteroverbuigingen en omgekeerde houdingen (handstand, kopstand, schouderstand, elleboogstand)

Yoga les – Niveau 3

Deze yoga les is voor de de meer ervaren yoga beoefenaar, minimaal 3 jaar Iyengar yoga ervaring is vereist. De yoga houdingen worden intenser door ze langer aan te houden en meer gevorderden houdingen worden geïntroduceerd. Pranayama (aandacht voor de ademhaling) word een groter onderdeel van de yoga beoefening.

Prive lessen

 

 

Rustige yoga les met props

In deze yogales is er speciale aandacht voor het gebruik van de yoga props, en is uitermate geschikt voor diegene die een reguliere les te uitdagend vinden.

Het tempo is rustiger en het gebruik van de yoga props word uitgebreid uitgelegd , zodat iedereen de juiste acties of
aanpassingen kan vinden in elke yoga houding.aanpassingen kan vinden in elke yoga houding.
Dit is een fijne les voor de 55+ leeftijdsgroep of iedereen die het even wat rustiger aan wil doen.

Algemene lessen

In de Algemene lessen wordt er les gegeven op het gemiddelde niveau van de aanwezigen in de les. Dit houdt in dat sommigen iets harder en anderen weer iets minder hard werken in sommige houdingen.

 

Workshops

Regelmatig bieden wij workshops aan ter verdieping van de yoga. Ook streven we er naar om regelmatig een diversiteit aan cursussen en activiteiten aan te bieden. Te denken valt aan meditatiecursussen, Kirtan-avonden, klankschalen meditatie/concerten, communicatiecursussen, empowering wokshops, etc. Hou onze agenda in de gaten of nog beter, meld je aan voor de gratis nieuwsbrief.