bio-tamaraMijn naam is Tamara Keasberry en ik beoefen sinds 1997 Iyengar Yoga. Ik ben begonnen met Iyengar Yoga vanwege serieuze RSI klachten. Zo kon ik mijn arm niet meer optillen om mijn eigen haren te wassen en was een normale hand schudden al pijnlijk. Het was dus serieus mis en er moest iets aan mijn levensstijl gebeuren.

Iyengar Yoga hielp mij enerzijds fysiek van mijn RSI klachten af, maar vooral leerde ik mij te focussen, waardoor ik mentaal sterker in contact kwam met mijzelf (en mijn grenzen). In plaats van maar ‘door hollen’ en vijf dingen op een dag te doen, werd mijn yoga practice steeds belangrijker en kreeg het een dagelijkse routine.

In 1993 rondde ik de Iyengar Yoga Teacher training af en combineerde ik het lesgeven met mijn communicatiebureau voor de culturele sector. In 2009 kreeg ik onze eerste zoon (Rover), een jaar later gevolgd door onze tweede zoon (Spyker) en in 2012 beviel ik van onze dochter Pepper. Drie kinderen in vier jaar tijd en ondertussen breidde ik mijn communicatiebureau uit met twee partners. Alles tegelijk doen, blijft – ondanks mijn yoga mind – voor mij een valkuil.

Yogales geven heb ik altijd heel waardevol gevonden. Ik ben daarom blij mijn passie voor yoga te kunnen delen door les te geven bij Iyengar Yoga Haarlem. Mijn les zal in de basis vooral puur Iyengar zijn, omdat ik goede kennis van de asana’s heel belangrijk vind. Daarnaast combineer ik het graag met een Vinyasa Flow.

bio-tamara2